Siirry pääsisältöön

Puhelu entisen kanssa

Se puheluni Teron kanssa. Hän kuunteli teesini keskeyttämättä. Hän sanoi muutamia asioita minulle: että hänelle oli kestänyt kauan päästä minusta yli, että muistaa suhteestamme puhumattomuuden ja intohimon hämmentävän yhdistelmän. Hän kertoi lyhyesti, mutta rehellisesti elämästään ja ihmissuhteistaan nyt, rikkinäisestä suhteestaan omiin vanhempiinsa, hyvästä suhteestaan omaan lapseensa.

Hyvästelimme. Avasin toimistoni oven ja jatkoin töitä. 

Sitten myöhään yöllä sain sähköpostin, jossa hän kiitti minua siitä, että olin uskaltanut tulla pois mukavuusalueeltani ja "parhaasta seksistä." Ei muuten ole yhtään ällöttävä kommentti, vaikka niin voisi ajatella. Seksimme kieltämättä oli erityistä - siinä oli jokin selittämätön elementti. Se vei mennessään kuin luonnonvoima, kuin myrsky tai maanjäristys: itsekontrolli katosi, tietoisuus sai mennä, hetkeksi minuuskin hävisi.

Muutamia päiviä tunsin taas vanhaa riivausta. Sitten oma elämä, tämän hetken elämä, tuli vähitellen tilalle. Lopulta olen huojentunut, että sain sanoa ne asiat - että ne eivät unohtuneet ja jääneet sanomatta. Jäi vapautumisen tunne ja hyvä mieli.

Ehkä tässä oli se paljon puhuttu "closure". 

Kommentit